Ukrajinští permakulturníci potřebují pomoc

Zdravím vás. Tím, že osobně znám některé vedoucí představitele ukrajinské permakulturní a ekovesnicové komunity, se mě situace s válkou na Ukrajině velice dotýká a snažím se dělat, co se dá. Prosím vás proto o to samé.

Spolu s naším evropským permatýmem se snažíme najít permakulturníkům z Ukrajiny na dobu trvání konfliktu příjemné ubytování v prostředí podobném tomu, na které jsou zvyklí. V této skupině jsou buď lidé, kteří nějakým způsobem dělají permakulturu, nebo jiní eko aktivisté, případně i z měst. Jedná se převážně o ženy s dětmi, případně starší lidi.

Přes tento formulář se můžete přihlásit s nabídkou ubytování:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-j3d6XH1v4pXcQ8FZakEvs_twEON7txAlIVV0u0OhTptbcA/viewform

Zde je jeho český překlad, formulář je možné vyplnit česky, ale pro celoevropskou komunikaci je v angličtině. https://docs.google.com/document/d/1ZXRO-3ogk-WQyJmutDPUAE6GLYAZHr4UksnJ_41A6Ks/edit?usp=sharing

Vaše informace zůstanou anonymní, Ukrajincům se zobrazí pouze kontakt na mě, jako národního fokalizátora a já je s českými ubytovateli propojím. 

Pokud umíte anglicky, nebo umíte použít překladač, na této stránce je více informací Ecovillage network Ukraine.
Mimo jiné také způsob, jak jejich organizaci finančně podpořit.

Za veškerou pomoc moc děkuji,
S pozdravem a úsměvem
Marie Hrčka Venerová


SBÍRKA NA LÉKARNIČKY

aktuálně ještě probíhá sbírka, kterou vyhlásila Britská permakulturní asociace a to na 10.000 Liber, které jsou určené na nákup lékarniček pro permakulturníky, kteří se rozhodli zůstat na Ukrajině. odkaz pro darování najdete zde. Děkujeme !