Permakulturní knihovna u Karlova mostu v Praze

Ve čtvrtek jsme se sešli poprvé v nové pražské pobočce permakulturní knihovny spolku Permakultura CS.

Během léta 2023 jsme navázali spolupráci s Komunitním centrem Unitaria v Praze 1, a domluvili stěhování našich knížek z jižního města blíže do centra města.

Naše první místo pro setkávání s knihami bylo v Sousedské klubovně na Jižním městě, kde jsme byli od roku 2019. Velkou výhodou bylo umístění poblíž Komunitní zahrady Vidímova, a velmi děkujeme za zázemí během těch skoro pěti let.

Postupem času se ale ukázalo, že je místo trošku z ruky, a tak jsme uvítali možnost přispět k programu Komunitního centra Unitaria, které je nově zrekonstruované, je v centru Prahy, a tak je dostupnější pro vás, kdo městem právě budete projíždět. Kromě knížek spolku se tak můžeme každý sudý čtvrtek potkat nad šálkem kávy nebo čaje, poklábosit, vyměnit semínka, domluvit si tam schůzku… zkrátka KC je nám otevřeno !

Ve čtvrtek 21. 9. 2023 se nás postupně sešlo kolem 30 lidí, ochutnali něco domácích rajčat, čerstvě utržených, pověděli si, jak nám to letos roste, vrátili půjčené knížky z knihovny, připili Přémovi k čerstvému otcovství :-), a pochválili “naši” novou skříň s knihami a časopisy.

Od 18hodin pak proběhla před PREMIÉRA dokumentárního filmu PŘÍBĚHY LESNÍCH ZAHRAD, na které jsme spolupracovali s Nakladelstvím Dharmagaia, po úspěšném vydání knihy Lesní zahrady v praxi od Tomase Remiarze.

Pozvali jsme všechny, kteří na film přispěli v rámci hit-hit kampaně v roce 2020, potom jsme pozvánku otevřeli všem, a sešlo se nás kolem 50 🙂 ! Připili jsme domácí kombuchou, shlédli film a podiskutovali s tvůrci, ze kterých byli přítomni Katka Horáčková za scénář a režii, Lumír a Martina a Lukáš Kolíbalovi za Nakladatelství Dharmagaia, Standa Miler za zvuk, na premiéru pro širokou veřejnost se těšíme na Permakulturní konferenci 2023 ODOLNOST v listopadu v Praze na Toulcově dvoře.

trailer k filmu najdete tady . . .

Ještě stále můžete na dokument přispět, třeba na to, abychom opatřili titulky v češtině i v angličtině.

V knihovně se můžeme potkat každý sudý čtvrtek od 15 hodin, do knihovny je i bezbariérový vstup, když se zazvoní na zvonek nad vedlejšími dveřmi č. 5 a vezmeme vás dolů výtahem.

Pro více podrobností kontaktujte naši knihovnici Jitku Novákovou na emailu knihovna@permakulturacs.cz