Knihovna permakulturní literatury v Praze a v Brně

Během léta 2023 jsme navázali spolupráci s Komunitním centrem Unitaria v Praze 1,
a budeme se tam s knihovnou stěhovat !
Poprvé jsme se potkali 21. 9. 2023, a poté každý sudý čtvrtek od 15 hodin. Vstup je z ulice Anenská 5, tedy naproti Divadla bez zábradlí u Karlova mostu,
v domě je i bezbarierový vstup – zvoňte u vedlejších dveří č. 5, vezmeme vás výtahem
(nejbližší zastávka tramvaje je Karlovy lázně, metro Staroměstská na trase A)

Pro setkávání v knihovně chystáme kromě knih a naší skvělé společnosti také lákavý program. Vždy první otevřený čtvrtek je vhodný k setkání nových členů a členek, nebo zájemců o členství spolku Permakultura CS, a samozřejmě k prohlédnutí všech knih. Další čtvrtky nachystáme zajímavý program – namátkou upcyklace, koučing, pěstování s dětmi, semínková burza, tisk na trička, …

7. 3. 2024 Klimatická mozaika s Karolínou Chovancovou

4. 4. 2024 od 16 hodin Děti v permakultuře s Michalem Plundrou

2. 5. 2024 od 16 hodin Burza semínek a sazeniček


kontakt: knihovna@permakulturacs.cz, Jitka Nováková


Podmínky půjčování jsou jednoduché – pro členy a členky spolku a všechny, kdo absolvovali naše kurzy, je výpůjční doba 1 měsíc. Ostatní mohou do publikací nahlížet prezenčně v knihovně. Případné dotazy rádi zodpovíme na emailu.

K dispozici jsou publikace vydávané spolkem Permakultura CS (edice Klíč k soběstačnosti a její předchůdce, časopis Klíčová dírka, překladové knihy Zahrada Gaii, Lesní zahrady v praxi, Permakulturní design krok za krokem) a také tituly z jiných nakladatelství (knížky od Jaroslava Svobody, Seppa Holzera, Carol Deppe…) zkrátka ty, které máme v obchodě, a mnohé další v češtině i angličtině.

Dále pro vás odebíráme časopis Sedmá generace a také Permaculture Magazine v angličtině.

Naší představou je, že permakulturní klubovna bude sloužit jako centrum pro osobní poznávání, schůzky a sdílení příznivců permakultury z Prahy a okolí, kde si můžeme uvařit čaj a kávu a prolistovat a prodiskutovat u toho, co vás zajímá. K zakoupení je na místě naše edice Klíč k soběstačnosti.

Do knihovny rádi přijmeme i knížky se souvisejícími tématy, které byste nám chtěli věnovat (zeptejte se předem).

KNIHOVNA V BRNĚ

knihovna v Brně – výpůjčky jsou možné po domluvě prezenčně na Kamenné (pracoviště Lipky), Kamenná 20, Brno, u Dany Křivánkové, dana.krivankova@lipka.cz.